joi, 6 octombrie 2011

Încă o victorie în Australia

Australia, Canberra. Curtea Supremă a dat câştig de cauză celor doi bărbaţi transgender care au făcut apel după ce Western Australia state Gender Reassignment Board a refuzat să îi declare bărbaţi. Cei doi urmaseră tratamentul cu hormoni masculini şi şi-au extirpat sânii, dar Comisia nu a considerat că aceste lucruri erau de ajuns, întrucât cei doi încă aveau organe genitale feminine.
Curtea Supremă a concluzionat că ceea ce defineşte o persoană ca femeie sau bărbat se limitează la acele caracteristici fizice care sunt vizibile în societate. Acest lucru nu cuprinde si organele genitale ale cuiva.
Organizaţiile pentru drepturile persoanelor transgender si intersexau au lăudat decizia Curţii care a creat astfel un precedent ce permite persoanelor de acest fel să fie recunoscute ca atare fără să fie supuse unor proceduri medicale inutile.

Aram Hosie,purtătorul de cuvânt pentru W.A. Gender Project, a spus că înainte era imposibil pentru cineva să schimbe acest aspect "fără operaţii invazive, care sunt poate nedorite, nepractice şi dificil de obţinut."

Purtătorul de cuvânt pentru Gender Agenda , Peter Hyndal, a spus că această decizie se aseamănă cu cele luate de Africa de Sud, Marea Britanie şi alte ţări europene care au adoptat reguli mai puţin drastice pentru cei care doresc să îşi schimbe sexul atribuit la naştere.

Luna trecută, Australia a luat o măsură prin care permite persoanelor trans să îţi schimbe sexul din paşaport fără să fie nevoie să se supună vreunei operaţii.

surse: boston.comLink

pinknews.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu